Україна і світ

Бахмут і Соледар — одні з найбільш кривавих місць на фронті — глава держави

Ситуація на передовій за перший тиждень року не зазнала суттєвих змін. Тривають важкі бої на Луганщині й Донеччині — кожна гаряча точка на цих напрямках добре відома.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час свого звернення наприкінці 319-го дня війни.

Він хазначив, що Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко.

«Немає такого клаптика землі біля цих двох міст, на якому б не віддав своє життя окупант за божевільні ідеї господарів російського режиму. Це одне з найбільш кривавих місць на фронті», — підкреслив володимир Зеленський.

За словами Президента, сьогодні командувач напрямку, генерал Сирський, об’їхав війська, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара.

Він відзначив бійців нагородами за стійкість. На місці організовував кроки, які необхідні для зміцнення нашої оборони. Зокрема, перекидання додаткових підрозділів. І посилення вогню по окупантах.

«Треба розуміти, що всі наші позиції, всі наші дії в обороні взаємопов’язані, і від стійкості та ефективності дій у кожній точці фронту залежить стійкість та ефективність дій на фронті загалом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Я дякую всім нашим захисникам і захисницям, які діють саме так, які усвідомлюють, що їхня особиста стійкість, їхня особиста міцність і результативність дають стійкість, міцність і результативність усій державі. Ми обороняємо всю державу, де б за неї не відбувалися бої», — резюмував Президент.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-08 23:00:41