Смачна кутя: покроковий рецепт приготування
Відомий український шеф-кухар і ресторатор Володимир Ярославський на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом смачної і корисної різдвяної куті.
Інгредієнти:
1. 175 г пшениці
2. 50 г маку
3. 150 г очищених волоських горіхів
4. 75 г лохини сушеної
5. 100 г журавлини сушеної
– Вага звичайно приблизна, тому що кожен готує на свій смак. Замість журавлини і лохини можна взяти родзинки, – зазначає Ярослав.
Приготування:
1. Пшеницю добре промити водою, потім варити на повільному вогні у великій кількості води приблизно 45 хв. Зерна повинні стати м’якими, з легкої твердістю в середині. Відкинути готову пшеницю на сито.
2. Разом з пшеницею ставимо на маленький вогонь промитий мак на приблизно 30 хв, поки зерна не почнуть показувати білий корінчик. Потім даємо охолонути і перетираємо в ступці в пасту. Якщо немає ступки, скористайтеся блендером.
3. Лохину і журавлину заливаємо окропом на хвилину і потім відкидаємо на сито.
4. Горіхи для кращого смаку краще підсмажити до рум’яності в духовці.
5. У великій мисці змішати відварну пшеницю, горіхи, пасту з маку, лохину і журавлину, додати за смаком мед або узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.
Приємного апетиту! І затишного Різдва!
Джерело: Володимир Ярославський
Відомий український шеф-кухар і ресторатор Володимир Ярославський на своїй сторінці в Instagram поділився рецептом смачної і корисної різдвяної куті.
Інгредієнти:
1. 175 г пшениці
2. 50 г маку
3. 150 г очищених волоських горіхів
4. 75 г лохини сушеної
5. 100 г журавлини сушеної
– Вага звичайно приблизна, тому що кожен готує на свій смак. Замість журавлини і лохини можна взяти родзинки, – зазначає Ярослав.
Приготування:
1. Пшеницю добре промити водою, потім варити на повільному вогні у великій кількості води приблизно 45 хв. Зерна повинні стати м’якими, з легкої твердістю в середині. Відкинути готову пшеницю на сито.
2. Разом з пшеницею ставимо на маленький вогонь промитий мак на приблизно 30 хв, поки зерна не почнуть показувати білий корінчик. Потім даємо охолонути і перетираємо в ступці в пасту. Якщо немає ступки, скористайтеся блендером.
3. Лохину і журавлину заливаємо окропом на хвилину і потім відкидаємо на сито.
4. Горіхи для кращого смаку краще підсмажити до рум’яності в духовці.
5. У великій мисці змішати відварну пшеницю, горіхи, пасту з маку, лохину і журавлину, додати за смаком мед або узвар, щоб суміш була соковита і ароматна.
Приємного апетиту! І затишного Різдва!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Джерело: Володимир Ярославський
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 14:27:17