Україна і світ

85-а медична евакуація. Львівські медики зустрічають потяг з пораненими

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну львівська служба екстреної медичної допомоги здійснила 85 евакуацій, цивільних пацієнтів з прифронтових регіонів, які постраждали від війни.

Людей у різному стані, часто лежачих, доставляє до Львова спеціальний медичний потяг. Транспортування пацієнтів до медзакладів міста, а за необхідності і за кордон, беруться медики Львова. На допомогу їм приходять міжнародні волонтерські організації.

Зараз дивляться

Шість карет швидких приїхали до потяга. На кожного пацієнта виділяється одна автівка і два медики.

– Ми повинні зустріти, оглянути, транспортувати, – говорить Ганна Танюх, лікарка невідкладних станів. – Надаємо невідкладну допомогу за необхідності. Спостерігаємо за станом пацієнта у дорозі.

І тут важливо слідкувати не тільки за фізичним станом хворого, а й підтримати його морально.

 – Підтримка досить важлива, – зазначає Ганна. – Ми їх розпитуємо, вони хочуть виговоритися, висказати все, що пережили.

Пацієнти мають різні травми, тому машини обладнані всім необхідним для надання екстреної медичної допомоги на випадок погіршення стану.

Серед інших швидких – карета медиків з Німеччини. Її придбали за донати Джонатан та Макс.

На початку війни парамедик Джонатан вирішив створити волонтерську організацію ArteSans ResQ і допомагати Україні.

– Ми приїхали щоб допомагати з евакуацією цивільних та військових, – розповів Джнтан – Усе, що відбувається – несправедливо, і я вважаю, що ми маємо підтримувати країни, які намагаються відійти від радянських впливів.

Німецькі волонтери часто беруть на себе найважчих пацієнтів.

 – Ми спеціалізуємося на пацієнтах з опіками – це важко бачити, але ми маємо це робити, – додав Макс.

На цей раз потяг привіз 6 пацієнтів. Кожен вагон маркований кольоровими прапорцями від зеленого до червоного, у  залежності від важкості стану пацієнта.

Далі фельдшер координує бригади медиків. Частину пацієнтів розвозять по місцевих медзакладах. Декого відразу евакуюють за кордон.

львів

– Зараз до нас потрапляють пацієнти з важкими опіками, – говорить керівник Львівського обласного центру екстреної допомоги Андрій Васько. – Часто пацієнти знаходяться на апараті штучної вентиляції легень.

Васько додав, що бувають серед пацієнтів і діти, в тому числі новонароджені, що мають мінно-вибухові травми. Пацієнтів з онкозахворюваннями та зі складними випадками, скеровують на лікування за кордон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-27 18:09:12

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин