Львівський портал

5 вересня Львів попрощається із двома захисниками України 

У четвер, 5 вересня, Львів попрощається із Володимиром Грабовським та Антоном Долинським, які загинули під час бою з окупантами, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.  

Володимир Грабовський – уродженець села Зіболки Львівської області. 

Навчався у Зіболківському закладі загальної середньої освіти І-ІII ступенів Жовківської міської ради Львівського району Львівської області. Професійну освіту здобув у Вищому професійному училищі №20 міста Львова. 

Строкову військову службу проходив у Центрі забезпечення навчального процесу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, після чого підписав контракт зі Збройними Силами України. 

Після завершення військової служби проживав в рідному селі, де й працював. За словами близьких, Володимир захоплювався комп’ютерними технологіями, електронікою, любив працювати з деревом. 

З початком повномасштабного російського вторгнення боронив державу у складі 7-го прикордонного Карпатського загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Проходив військову службу на Волині, згодом виконував бойові завдання на Донеччині та Луганщині. 

У Володимира Грабовського залишились дружина, син, мати, брат, сестра та племінники. Захиснику було 36 років. 

Антон Долинський – львів’янин.  

Впродовж 1991 – 1997 років проживав у Херсоні, згодом родина повернулась до Львова. Навчався у Львівській державній комунальній середній загальноосвітній школі №3. Вищу освіту здобув у Національному університеті «Львівська політехніка». 

Працював на кафедрі екології та збалансованого природокористування Інституту сталого розвитку імені В’ячеслава Чорновола Національного університету «Львівська політехніка». За словами близьких, «визначальною рисою характеру Антона була велика правдива доброта». 

З початком повномасштабного російського вторгнення вступив на захист України до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони імені Митрополита Андрея Шептицького Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на території Донецької, Запорізької та Сумської областей. У серпні 2022 року нагороджений медаллю «Учасник бойових дій». 

В Антона Долинського залишились батьки, наречена, сестра, брат та дядько з тіткою. Йому було 39 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 15:47:10