Україна і світ

5 млрд грн – це 70 безпілотників Bayraktar: у НБУ ініціювали збір монет для ЗСУ

Національний банк України ініціював благодійну акцію Смілива гривня, зібрані кошти з якої перерахують на потреби ЗСУ. Протягом трьох місяців триватиме збір монет номіналами 10 та 50 копійок, а також 1, 2, 5 та 10 грн.

За даними НБУ, пункти прийому монет працюватимуть із 1 серпня до 31 жовтня 2022 року по всій Україні у відділеннях уповноважених банків – Ощадбанк та ПУМБ.


У НБУ припустили, що громади певного району, житлового комплексу, на роботі або в інших спільнотах можуть організувати колективний збір коштів, які спрямують на допомогу Збройним силам України.

Заступник голови правління АТ Ощадбанк Антон Тютюн зазначив, що назва цьогорічної акції Смілива гривня – дуже символічна. Адже саме сміливість стала тією характеристикою українців, які наближають нашу перемогу у повномасштабній війні, розпочатій Росією.

В обігу перебуває понад 14 млрд монет на суму понад 5 млрд грн. Значну кількість розмінних монет часто не використовують громадянами для готівкових розрахунків, залишаючи монети у скарбничках чи кишенях.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

У НБУ зазначили, що 5 млрд грн – це приблизно 70 сучасних безпілотників BAYRAKTAR, або 25 реактивних артилерійських систем залпового вогню HIMARS, або 50 танків Т-90, або 150 машин бойової піхоти.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-02 04:06:07

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин