5 ідей для святкових страв на Новий рік

Новий рік — це час, коли хочеться і класики, і чогось незвичного, але без зайвих складнощів. Допоможуть у цьому наші цікаві ідеї рецептів. Такі страви на Новий рік неодмінно вразять гостей і водночас дуже легко готуються. Вони здатні стати справжньою прикрасою новорічного столу.
Ідея 1. Запечені курячі ніжки з гірчично-французьким акцентом
Ніжки запікаються просто та набувають вишуканого смаку з нотками гірчиці. Така страва ідеально підійде для приготування на Новий рік.
Інгредієнти:
- курячі ніжки — 1,2 кг;
- сіль, перець;
- 4 ст. л. соусу «Торчин Французький»;
- 1–2 ст. л. олії;
- часник — 2 подрібнені зубчики.
Приготування:
- Натріть ніжки сіллю, перцем і часником.
- Змішайте соус з олією — це буде маринад.
- Замаринуйте ніжки мінімум на 30 хв.
Тоді викладіть на деко та запікайте в духовці при 200 °C приблизно 35–40 хв, перевертаючи наприкінці, щоб соус підрум’янився.
Ідея 2. Реберця в солодко-гострому стилі Схід-Захід
Поєднання східного соєвого смаку «Теріякі» зі солодко-гострим соусом Sweet Chili дає вишукану «глянцеву» глазур. Така вишукана страва неодмінно прикрасить новорічний стіл.
Інгредієнти:
- свинячі ребра — 1 кг;
- 3 ст. л. соусу «Торчин Теріякі»;
- 3 ст. л. соусу Торчин Sweet Chili;
- сіль, перець.
Приготування:
- Натріть ребра сіллю та перцем.
- Змішайте «Теріякі» та Sweet Chili, щоб отримати маринад.
- Замаринуйте ребра на 1 годину чи більше.
- Запікайте у фользі при 180 °C близько 30–35 хв.
Потім розгорніть, щедро змастіть маринадом і запікайте без фольги ще 10–15 хв, аби глазур загусла та підрум’янилася.
Ідея 3. Лосось або курка на грилі
Страва неодмінно буде до вподоби тим, хто любить «вогняні», але не надто гострі акценти.
Інгредієнти:
- філе лосося чи курки — 500 г;
- 2–3 ст. л. соусу «Торчин Чилі»;
- олія — 1 ст. л.;
- сіль, перець.
Приготування:
- Змастіть філе олією, посоліть і поперчіть.
- Додайте соус «Чилі».
Обсмажуйте на грилі, поки не з’явиться гарна скоринка та насичений аромат.
Ідея 4. Канапки з індичкою чи куркою
Рецепти на свято зовсім не обов’язково мають бути важкими. Можна швидко приготувати легку закуску з ніжною текстурою та приємною солодкуватою томатною ноткою.
Інгредієнти:
- куряче чи індиче філе (відварене або запечене) — 200 г;
- 1 ст. л. майонезного соусу Торчин Tasty Mayo;
- огірок або болгарський перець — 1 шт;
- хліб або крекери для канапок.
Приготування:
- Подрібніть м’ясо.
- Наріжте дрібно огірок або перчик.
- Змішайте м’ясо й овочі з соусом Tasty Mayo.
Викладіть на шматочки хліба чи крекери, і канапки готові.
Ідея 5. Овочевий салат
Мікс овочів, заправлений двома соусами, створює яскравий акцент, що освіжає. Такий салат відмінно доповнить інші смачні страви на столі.
Інгредієнти:
- мікс салатного листя (рукола, листовий салат, шпинат) — 150 г;
- помідори чері — 8 шт;
- болгарський перець — 1 шт;
- 2 ст. л. майонезного соусу Торчин Tasty Mayo з кетчупом;
- 1 ст. л. кетчупу «Торчин До шашлику»;
- сіль, перець.
Приготування:
- Наріжте овочі.
- Змішайте мікс салату з овочами.
- В окремій мисці з’єднайте соус Tasty Mayo та кетчуп, додайте сіль і перець.
- Заправте салат цим соусом та акуратно перемішайте.
Ці прості рецепти відмінно підходять для новорічного меню. Приготовані страви внесуть різноманіття, але не надто ускладнять приготування святкового столу. Вибирайте свою новорічну «зірку» або ж готуйте кілька варіантів, аби ваше свято було справді особливим.
℗
Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2025-11-26 14:38:00





























