Україна і світ

48 постраждалих внаслідок війни українців протягом тижня евакуйовано до закордонних клінік

Ілюстративне фото

Вже дев’ять місяців широкомасштабної війни в Україні Міністерство охорони здоров’я разом із Європейською комісією організовують евакуаційні рейси для громадян, які постраждали внаслідок збройної агресії росії.

Про це повідомляє Урядовий портал.

До закордонних клінік транспортуються насамперед діти та дорослі зі складними мінно-вибуховими пораненнями та опіковими травмами, діти з онкологічною патологією, а також люди із захворюваннями, які потребують комплексного спеціалізованого лікування.

Цього тижня вдалося евакуювати 48 пацієнтів та доправити їх на спеціалізоване лікування до медзакладів Польщі, Іспанії, Данії, Бельгії, Нідерландів, Норвегії та Франції.

У групі є пацієнти з мінно-вибуховими травмами, які вони отримали внаслідок ворожих обстрілів, а також цивільні особи з онкологічними захворюваннями. Зокрема, це люди з Київщини, Івано-Франківщини, Львівщини, Рівненщини та Полтавщини. У закордонних клініках їм буде забезпечене спеціалізоване лікування та подальша реабілітація.

Міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги МОЗ України реалізують транспортування пацієнтів від лікарні у прифронтовій території через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Далі повітряні госпіталі чи спеціальний авіатранспорт перевозять українців в країни Європи для спеціалізованого лікування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, що українці, які постраждали від війни, можуть отримати лікування та реабілітацію за кордоном. Для цього потрібно сконтактувати зі своїм сімейним лікарем або самостійно заповнити попередню заявку на Програму медичної евакуації на сайті Міністерства в розділі «Громадянам».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-02 15:11:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин