Україна і світ

457 злочинів проти журналістів скоїла рф за 8 місяців широкомасштабної війни в Україні

Станом на 24 жовтня вісім журналістів убито під час виконання професійних обов’язків (троє українських та п’ять іноземних). Ще частина загинули як учасники бойових дій або цивільні жертви.

Про це повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ).

За вісім місяців широкомасштабної війни росія скоїла 457 злочинів проти журналістів та медіа в Україні. За цей період війни рф проти України ІМІ зафіксував викрадення, обстріли журналістів та знищення телевеж.

Протягом вересня-жовтня повномасштабної війни загинули четверо медійників, які захищали країну в лавах Збройних Сил України:

  • Дмитро Шиповський, оператор, військовослужбовець, загинув 21 вересня, потрапивши під мінометний обстріл в районі села Дружба Донецької області. Він захищав Україну в лавах ЗСУ з березня цього року.
  • Юрій Лелявський, журналіст, начальник служби зв’язків з громадськістю  окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ. Загинув на півдні країни у бою з російськими окупантами.
  • Сергій Силкін, колишній звукорежисер Суспільного, військовослужбовець з Івано-Франківська. Загинув 17 жовтня в бою з російськими окупантами неподалік Бахмута Донецької області.
  • Василь Яворський, режисер телеканалів «Перший Західний» та «Еспресо», співавтор проєкту «Історія Героя», військовослужбовець бригади Сил територіальної оборони ЗСУ. Загинув на Донеччині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-24 16:43:53