Львівський портал

45 артилерійській бригаді зі Львівщини присвоїли почесне ім’я Мирона Тарнавського

45 окрема артилерійська бригада ЗСУ, що дислокується на Львівщині, відтепер носить почесне ім’я генерала й Головнокомандувача УГА Мирона Тарнавського. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

У свято Покрови, яке вважають святом українського воїнства, президент Володимир Зеленський вручив стрічку з почесним найменуванням командирові 45 артилерійської бригади полковнику Олегові Файдюку і прапороносній групі.

Голова ЛОВА подякував військовим на самовіддану службу під час повномасштабної війни і додав, що Львівщина пишається своїми захисниками.

«Світла та вічна памʼять усім воїнам, які повернулися «на щиті», – додав Максим Козицький.

Довідково: Мирон Тарнавський (1869 – 1938) народився на Львівщині у сім’ї греко-католицького священника. Служив в австро-угорській армії на офіцерських посадах. Брав участь у Першій світовій війні у складі австро-угорської армії на Східному фронті.

Очолював Вишкіл і Кіш Українських Січових Стрільців. Згодом командував Легіоном УСС. Служив у збройних силах ЗУНР та в Галицькій армії.

Генерал Тарнавський командував галицькими частинами у боях проти Червоної армії під час спільного походу українських армій на Київ та Одесу.

Після закінчення війни оселився на Львівщині і займався громадською роботою. Був дуже авторитетним серед ветеранів. Похований у Львові на Янівському цвинтарі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: соцмережі Максима Козицького, tsdavo.gov.ua

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-01 10:12:43