Україна і світ

365,2 мільярди гривень додатково спрямовуються Міністерству оборони – Юрій Арістов

Сьогодні Парламент ухвалив законопроект № 8126, який передбачає виділення додаткових коштів силовим відомствам на суму майже 387 млрд грн. Зокрема, 365,2 млрд грн з них спрямовується Міністерству оборони України. Про це розповів співавтор документу, голова Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрій Арістов.

«Збільшення видатків на безпеку та оборону – така наша відповідь ворогові, який масовано обстрілює Україну, вбиваючи мирних жителів та нищачи об’єкти критичної інфраструктури.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект № 8126, який я подав разом із колегами. Він передбачає виділення додаткових коштів силовим відомствам на суму майже 387 млрд грн. Зокрема, 365,2 млрд грн з них спрямовується Міноборони.

До речі, з початку року змінами до бюджету видатки на потреби безпеки і оборони збільшені орієнтовно на 812 млрд гривень. Кожна друга гривня в 2022 році спрямовується на оборону, і ця сума у 4,85 рази перевищує аналогічний показник за минулий рік», – зазначив голова Комітету Верховної Ради України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Верховна Рада України

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-18 20:01:30