Україна і світ

300 км дальності: експерт оцінив можливість отримання Україною ОТРК ATACMS від США

Аналітик Національного інституту стратегічних досліджень, військовий експерт Микола Бєлєсков оцінив можливість отримання Україною ОТРК ATACMS від США з ракетами з 300 км дальності.

Так, на його думку, для того, щоб домогтися від американських партнерів постачання такого озброєння, необхідно попрацювати над аргументами.

Він зазначив, що боєприпасів із дальністю 80-85 км об’єктивно не вистачає, щоб накривати всі цілі противника на тимчасово окупованих територіях материкової України.

– Якщо ви, американці, побоюєтеся, що відповіддю на можливий удар України по військовому об’єкту Московії у тимчасово окупованому Криму буде ядерна ескалація, як натякає Московія, то чи не визнаєте ви цим, що Крим – це Московія, хоча ваші публічні заяви та документи говорять про протилежне? – поцікавився експерт на своєму каналі у Telegram Armchair General UA.

Аналітик наголошує, що раніше Україна показала, що чітко використовує боєприпаси М31 в РСЗВ HIMARS по військовим цілям – терором цивільного населення ми не займаємося.

– Ракета з дальністю 300 км не становить жодної загрози для стратегічних ядерних сил Московії та основних політичних/економічних центрів. Майбутній розгром сил Московії в Україні, у тому числі за допомогою ОТРК ATACMS, не є екзистенційною конвенційною загрозою для Московії, що виправдовувало б загрозу/застосування ядерної зброї, – пише Бєлєсков.

За його словами, те, що США поки що не дають Україні ATACMS, не означає, що треба опускати руки – необхідно продовжувати роботу над цим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Armchair General UA

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-25 19:13:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин