Україна і світ

29 воєнних злочинів росії за добу задокументувала поліція Донеччини

Окупанти здійснили вогневі атаки на 17 населених пунктів, вбили й поранили цивільних мешканців, інформує відділ комунікації поліції Донецької області.

«російські військові здійснили сім вогневих атак на Авдіївку. Уражень також зазнали Бахмут, Краматорськ, Курахове, смт Велика Новосілка, Очеретине, Північне, села Кам’янка, Веселе, Водяне, Сєверне, Ласточкине, Тоненьке, Максимільянівка, Георгіївка, Карлівка, Петрівка. Окупанти били по мирному населенню з РСЗВ «Град», «Ураган», артилерії, мінометів та ракет. Пошкоджено 4 житлових будинки, АЗС та автосалон», — йдеться в повідомленні.

Також зафіксовано чотири ракетні удари по Краматорську. російські снаряди поцілили в інфраструктуру. За попередніми даними, люди не постраждали.

Правоохоронці також інформують, що із РСЗВ «Град» російські війська атакували село Георгіївка Мар’їнської громади, вбили людину. Від артилерійських обстрілів загинули цивільні мешканці в Кураховому та селі Петрівка Торецької громади.

Обстріли не припиняються в Бахмуті. Внаслідок ворожих влучань загинули та травмувалися мирні мешканці, пошкоджено два приватні будинки. Маємо поранених у Максимільянівці та Авдіївці.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За допомогою поліції евакуйовано ще 92 людини, з початку обов’язкової евакуації понад 30 800 осіб, серед них 4646 — діти, 1882 — люди з інвалідністю.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-22 13:16:09