Львівський портал

22 жовтня Львів попрощається із двома захисниками та захисницею

У вівторок, 22 жовтня, Львів попрощається із захисниками Борисом Компілекевичем, Павлом Пелихом та захисницею Наталією Бойко, які загинули від рук окупантів, захищаючи Україну. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради. 

Наталія Бойко

Львів’янка. Навчалась у СЗШ №22 імені Василя Стефаника міста Львова. Згодом здобула дві вищі освіти: у Львівському торговельно-економічному університеті та у Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Зеноновича Ґжицького. 

Після завершення навчання спершу працювала секретарем-референтом на Приватному підприємстві «Політеп», а згодом – у індустрії краси. Впродовж останнього періоду обіймала посаду вихователя у дитячому садку «Пташеня». 

Із перших днів повномасштабного вторгнення рф активно займалася волонтерською діяльністю для потреб Сил безпеки та оборони України. У липні 2023 року, попри відсутність бойового досвіду, стала на захист держави від російських загарбників.

Боролася із окупантами на східному напрямку у лавах 59 окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ. За сумлінну службу була неодноразового відзначена військовим командуванням. 

У Наталії Бойко залишилися син, батьки та сестра. Захисниці було 35 років. 

Борис Компілекевич  

 

Львівʼянин. Навчався у Ліцеї імені Івана Пулюя Львівської міськоі ради. 3добув професію електромеханіка у Державному професійно-технічному навчальному закладу «Міжрегіональне вище професійне училище автомобільного транспорту та будівництва». 

Впродовж майже десяти років пропрацював водієм-експедитором у ТОВ «Торговий дім «Бойчак Львів». У вільний час захоплювався автомобілями та присвятив водінню своє життя. 

Із початком повномасштабного вторгнення рф став на оборону держави від російських загарбників. Виконував бойові завдання із захисту суверенітету та незалежності України у складі 25 окремої повітрянодесантної Січеславської бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. 

У Бориса Комплікевича залишилися батьки, дружина та донька. Йому було 34 роки.  

 

Павло Пелих 

Львів’янин. Навчався у СЗШ №65 міста Львова. Здобув професійно-технічну освіту за професією «Маляр художньої обробки» у місті Львові. 

Після завершення навчання працював у будівельній сфері у Києві та Черкасах. Активно займався спортом, зокрема, футболом, був кандидатом у майстри спорту зі спортивного орієнтування. Захоплювався літературою та кінематографом. 

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист України від російських загарбників. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 225 окремого штурмового батальйону Сухопутних військ ЗСУ. 

У Павла Пелиха залишилися мама, дружина, син, брат, друзі та знайомі. Воїну було 45 років.  

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.  

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-21 18:13:03