Україна і світ

20 тонн експонатів, які є свідченням агресії рф, прибуло до столичного музею

У Київ прибув великий вантаж, який свідчить про рашистську агресію проти мирного населення Харківщини. Цей захід є спільним проєктом «Нової пошти» і Національного музею історії України у Другій світовій війні. Для транспортування експонатів керівництво «Нової пошти» виділило 20-ти тонну  вантажівку. 

Від березня 2022 року науковці  скомплектували понад 5 тисяч музейних предметів, які ілюструють широкомасштабну агресію росії проти України. Свій шлях до музею артефакти знаходили під час  польових експедицій, які науковці  на чолі з генеральним директором музею Юрієм Савчуком «по гарячих слідах» здійснили до щойно деокупованих міст і сіл Київщини, Харківщини, Херсонщини.

Серед зібраних на місцях  боїв предметів — великі 6-метрові чохли від ЗРК «Бук-м1», паливні баки російських літаків та багато іншого смертоносного металу. Виникла проблема в транспортуванні великогабаритного вантажу з Харкова до Києва, яку за допомогою «Нової пошти» вдалось вирішити.

«Це перший такий досвід співпраці музею з бізнесом. Сьогодні ЗСУ, культурні інституції, бюджетні заклади і бізнес — це все, що сьогодні формує наш фронт. І це зміцнює і посилює нас. Це є джерелом віри в нашу Перемогу», — зазначив директор музею Юрій Савчук.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото авторів

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-25 15:20:43