Львівський портал

1600 дол. за меддовідку: на Чернігівщині викрили схему виїзду ухилянтів за кордон

На Чернігівщині правоохоронці викрили 37-річного чоловіка, який разом з працівниками ТЦК та СП з іншої області оформляв чоловікам довідки про непридатність до військової служби. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Чернігівщини.

Встановлено, що 37-річний мешканець Чернігова вступив у злочинну змову зі службовими особами ТЦК та СП з іншої області. Діючи в їхніх інтересах, фігурант підшукував у Чернігові охочих платити гроші за ухилення від мобілізації.

За даними слідства, в лютому 2024 року до зловмисника звернувся саме такий громадянин. Він пообіцяв «замовнику» посприяти в отриманні довідки про визнання непридатним до військової служби, знятті його з військового обліку та подальшим безперешкодним перетином кордону. Цю послугу оцінив у 1 600 доларів: 1 300 – службовим особам з ТЦК та СП, а решту 300 – собі за «роботу».

usr dpsu 3

Поліцейські затримали зловмисника під час отримання ним 1 400 доларів неправомірної вигоди.

Слідчі повідомили йому про підозру:

  • у пособництві в одержанні службовою особою неправомірної вигоди за вчинення нею дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч.5 ст.27, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України);
  • в організації незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч.3 ст.332 Кримінального кодексу України).

Зазначається, що в суботу, 13 квітня, суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою строком на 60 діб, з правом внесення застави.

Досудове розслідування триває. Проводяться подальші слідчі дії зі збору доказової бази для притягнення усіх причетних осіб до корупційної схеми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-15 16:04:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин