Україна і світ

15 місце серед найпотужніших армій світу: ЗСУ за рік піднялися на сім позицій

На тлі широкомасштабного вторгнення росії Україна піднялася в рейтингу найпотужніших армій світу на 15 місце згідно з рейтингом міжнародної компанії Global Firepower. Ще рік тому вона посідала 22 місце.

Останні роки Збройні Сили України нарощували міць постійно навчаючись, в протидії ворожим атакам російської армії на сході України, в імплементації стандартів НАТО. З початком широкомасштабної агресії росії українські Збройні Сили продемонстрували, що здатна протистояти російській армії, яка поки що займає друге місце в рейтингу найпотужніших армій світу.

Демонстрація спроможностей Сил оборони і готовність повернути захопленні території створили велику довіру міжнародних партнерів України. Захід почав активно допомагати країні військовою технікою та засобами. Це підвищило боєздатність ЗСУ.

Для рейтингу враховано загалом 145 світових держав. Україна розташована між Єгиптом та Австралією. Показник української армії – 0,2516. Чим нижчий цей показник, тим краще. На першому місці Сполучені Штати з показником 0,0712.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Підготував Олександр Беккер

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-06 15:10:57