Україна і світ

14 вересня ICTV відкриє слот А потом пришли “братья” документальним фільмом про Маріуполь

Фільм Маріуполь. Невтрачена надія вийде в ефір у середу, 14 вересня, о 21.30 і стане першим у документальному циклу А потом пришли “братья” від Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП).

Маріуполь. Невтрачена надія — є свідченням  про російсько-українську війну простих людей, які прожили у Маріуполі перший місяць вторгнення. Фільм побудовано на щоденниках маріупольської журналістки Надії Сухорукової: вона нотувала те, що бачила навкруги себе у цей час.


Об’єднання Українських Продюсерів за підтримки Міністерства закордонних справ України організувала показ фільма Маріуполь. Невтрачена надія у 40 містах світу, схожих на Маріуполь за кількістю населення або наявністю порту чи важкої промисловості, або у містах-побратимах: Герцлія, Балтімор, Брно, Хафнарфьордур, Гамільтон, Гавр, Ікаст, Лінц, Окленд, Самуї, Савона, Утрехт, Варна, Таллінн та інших.

Фільм допомагає проєкту підтримки українських мам у реабілітаційному таборі фонду Маша, там професійні психологи, шляхом інтенсивних занять та практик, повертають жінкам спокій та впевненість у собі, навіть якщо ті пережили насильство чи окупацію. Підтримати роботу реабілітаційного табору можна на платформі dobro.ua: благодійний проєкт Незламна сила.

Знімальна група:

  • Автор ідеї — Тала Пристаєцька
  • Режисер — Максим Литвинов
  • Журналіст — Наталія Кружиліна
  • Оператор-постановник — Юрій Сметанін
  • Продюсери — Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП), Володимир Бородянський, Ірина Плахотнюк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Об’єднання Українських Продюсерів (ОУП) — група із семи досвідчених українських ТБ та кіно- продюсерів, створена у березні 2022 з метою фільмування повномасштабної агресії Росії проти України. Зараз у виробництві ОУП — шість документальних фільмів та одна художня стрічка, яка стала першими зйомками повнометражного ігрового кіно в Україні з початку війни.


А потім прийшли “братья”
Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 08:29:44