Львівський портал

14 серпня Львів попрощається із двома захисниками

У середу, 14 серпня, Львів попрощається з військовослужбовцями Леонідом Піліпакою та Пшемиславом Расевичем-Кучинським, які захищали Україну від російських окупантів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Чин похорону Леоніда Піліпаки розпочнеться об 11:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають захисника на Личаківському кладовищі.

Чин похорону Пшемислава Расевича-Кучинського розпочнеться о 14:00 у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 14:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїна на Личаківському кладовищі.

Біографічні довідки захисників

Леонід Піліпака (08.04.1987 – 10.08.2024) був уродженцем села Ситне Рівненської області.

Навчався у Ситненському ліцеї. Після закінчення школи переїхав до Львова, де здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «Слюсар з ремонту автомобілів, зварник». Проходив строкову військову службу на Львівщині.

Згодом займався зварюванням металевих конструкцій, відкрив свою кузню із виготовлення конструкцій з металу. Захоплювався рибальством, футболом, обожнював відпочинок на природі.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації добровільно вступив до територіальної оборони міста Винники. У січні 2024 року став до лав 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання із захисту держави на Харківщині та Донеччині.

У Леоніда Піліпаки залишилися батьки, дружина та донька.

Пшемислав Расевич-Кучинський (02.05.1988 – 06.08.2024) народився у місті Гдиня (Республіка Польща).

Закінчив місцеву середню економічну школу. Активно займався громадською діяльністю та допомагав тим, хто цього потребував. Співорганізовував різноманітні фестивалі та культурні заходи, успішно поєднуючи соціальну, благодійну та культурну роботу. Свій вільний час присвячував гірському туризму та трекінгу.

Також займався волонтерською діяльністю у місті Гродно (Республіка Білорусь), однак після початку політичних переслідувань білоруських активістів був змушений покинути країну.

З початком повномасштабного вторгнення російської федерації Пшемислав прийняв рішення долучитися до захисту України від російських загарбників. Брав участь у боях на східному та південному напрямках у складі Міжнародного легіону.

У Пшемислава Расевича-Кучинського залишилися два дідусі, бабуся, дядько з родиною та кохана дівчина.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова  підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-13 13:37:56