Україна і світ

​МЗС пропонує громадянам обрати Почесних амбасадорів України

Міністерство закордонних справ України вручить премію «Почесний амбасадор України 2022» за популяризацію нашої держави в світі.

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

Титул Почесного амбасадора — це найвища відзнака в галузі публічної дипломатії. Її отримують люди, які протягом року зробили видатний внесок у зміцнення глобальної репутації України.

«Ще минулоріч ми вирішили відзначати титулом «Почесного амбасадора України» українців та іноземців, які просувають нашу державу в світі. Війна завадила втіленню цих планів навесні, але зробила премію ще актуальнішою. Адже за цей рік репутація України у світі вийшла на новий рівень, і в цьому є внесок багатьох чудових людей з багатьох сфер. Ми вважаємо, що вони заслуговують на визнання», — заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Премія вручається у дев’яти номінаціях: за досягнення у галузях культурної, економічної, експертної, кулінарної, науково-освітньої, спортивної, цифрової дипломатії, а також «Почесний амбасадор України — справа життя» за видатний прижиттєвий внесок у популяризацію нашої держави.

Цьогоріч до переліку також додався титул «Почесний амбасадор України – справа заради перемоги» для відзначення тих, хто, просуваючи імідж України, наближає нашу перемогу.

Міністр закликав неурядові організації, які спеціалізуються на міжнародних відносинах та публічній дипломатії, номінувати кандидатів на премію «Почесний амбасадор України 2022», надіславши пропозиції номінантів у вищезгаданих номінаціях на електронну адресу: [email protected]

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Заявки приймаються до 20 листопада 2022 року.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-11-08 10:57:00