Їстівні бур’яни: експерт розповів, як приготувати з них смачну і корисну їжу
Відомий британський експерт з садівництва Кім Стоддарт поділилася дивовижними бур’янами, які можна додавати в весняні салати.
– Ось лише деякі з рослин, які ви можете знайти на городі прямо зараз, – каже Кім.
Листя буряка, що залишилися в землі з минулого сезону, можуть стати прекрасним набором листя, схожого на шпинат.
Зараз дивляться
Кропива. Ці дикі листя останнім часом стали затребуваними у таких знаменитих кухарів, як Джеймі Олівер. Додавайте їх в суп, тушковане м’ясо, макарони, як будь-яке зелене листя.
Листя редьки. Будь-яка редька, яка лежить в землі з минулого року, не буде смачною, проте її листя повністю їстівні. Вони містять більше вітамінів і поживних речовин, ніж цибулини, і їх можна додавати в будь-які приготовані страви і використовувати так само, як лист капусти.
Часникова гірчиця – ще один їстівний продукт, який найкраще збирати молодим, коли він менш гіркий. За словами експерта, в цю пору року це корисний їстівний продукт.
– У найближчі тижні зверніть увагу на дикий часник, листя фіалки, які відмінно підходять для тортів і пудингів, і листя кульбаби, які можна їсти в салатах, – рекомендує експерт.
За її словами, можна також зробити свої власні замінники кави, висушивши і подрібнивши очищені коріння.
Джерело: Express
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.
Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-03 13:23:46