Львівський портал

Зеленський звернувся до учасників «Рамштайну»

У п’ятницю, 26 квітня Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників засідання «Рамштайну», підкресливши, що цього року російська авіація вже випустила по території держави 9 тис. керованих авіабомб. Про це він повідомив у власних соцмережах.

Зеленський наголосив, що за пів року, поки Україна чекала на рішення щодо американської підтримки, російській армії вдалося перехопити ініціативу на полі бою. Проте в України з’явилася можливість не тільки стабілізувати фронт, а й рухатися вперед.

За словами Президента, Україні потрібні поставки:

  • далекобійного озброєння;

«Жодна частина окупованої території України не повинна залишатися безпечною для окупанта. І я дякую кожному лідеру, чиї рішення вже активно працюють на передовій – Storm Shadow/SCALP та ATACMS», – зазначив він.

  • систем протиповітряної оборони, зокрема комплекси Patriot і ракети до них;

«Цього року російська авіація вже застосувала проти України понад 9 тисяч керованих авіабомб. Нам потрібна можливість збивати їхні бойові літаки, щоб вони не наближалися до наших позицій і кордонів. Це можливо. Це так само можливо, як і захистити міста України від російських ракет», – йдеться у повідомленні.

  • артилерії – достатньо 155-міліметрового калібру, щоб зупиняти російські атаки й проводити наші власні активні операції.

«Багато з присутніх на “Рамштайні” були солдатами, і ви можете собі уявити, що відчувають наші солдати, коли їм просто нічим відповісти на вогонь противника. Співвідношення один до десяти артилерії нашої країни та російської армії надихає Путіна воювати далі», – підсумував український лідер.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-26 22:49:25

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин