Україна і світ

Зброя для України – спікер Джонсон про летальну зброю

Спікер Палати представників Майк Джонсон переконаний, що саме зараз критично важливо ухвалити рішення про передачу летальної зброї Україні.

Про це він заявив під час брифінгу в Конгресі США, повідомляє C-span.

Джонсон сказав, що повністю довіряє даним американської розвідки, згідно з якими Китай, Іран та путінська Росія діють спільно і є “віссю зла”.

Зараз дивляться

— Володимир Путін продовжив би свій похід Європою, якби йому дозволили. Він міг би вирушити на Балкани, можливо, розв’язати конфлікт із Польщею чи іншим союзником НАТО, – зауважив конгресмен.

Також Джонсон зауважив, що продовжить відстоювати позицію щодо України, попри дискусії про його відставку.

— Якби я діяв, боячись заяв про моє звільнення, то ніколи б не зміг виконувати свою роботу. Нині критичний момент, критичний час на світовій арені. Я міг би прийняти якесь егоїстичне рішення, зробити щось інше, але я роблю те, що вважаю за правильне, – пояснив він свою позицію.

Пентагон закликав Конгрес прийняти військовий пакет для України

Згідно з даними агентства Associated Press, голова Пентагону Ллойд Остін зі своїм колегою напередодні зустрілися з членами Палати представників і закликали їх схвалити допомогу Україні якнайшвидше, назвавши ситуацію на фронті “жахливою”.

На думку міністра оборони США, Росія почала досягати помітних успіхів, тому час у питанні передачі зброї ЗСУ має ключове значення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 20:53:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин