Україна і світ

Війна в Україні змінилася, на полі бою домінують дрони: Олександр Павлюк

Фото: Факти ICTV

Масоване використання дронів змінило географію і тактику боїв, змусивши обидві сторони діяти набагато меншими штурмовими групами.

Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в інтерв’ю The Times.

Дрони змінили тактику боїв

За його словами, дрони зараз вбивають більше солдатів, ніж артилерія чи авіація, до того ж вони можуть бачити майже все не лише на лінії фронту, але й вглиб до 30 км з обох боків.

Зараз дивляться

– Жодна зі сторін більше не може розгорнути великі ударні сили без того, щоб вони не були помічені і не були уражені ударними безпілотниками і артилерією дальнього радіусу дії. Тож ця нова реальність змусила обидві сторони діяти набагато меншими штурмовими групами. Ми відійшли від пересування батальйонами чи навіть ротами, – пояснив Павлюк.

Водночас він визнав, що виграти війну лише на полі бою неможливо, необхідне також посилення санкцій та більша міжнародна ізоляція Кремля.

– Виснаження на полі бою не покладе край війні. Кінець війни прийде через технологічну перевагу та реальну ізоляцію Росії. Зараз надто багато країн сидять, склавши руки, чекаючи, чим закінчиться ця війна, просто сподіваючись, що вона їх не зачепить, – наголосив командувач.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 800-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: The Times

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-03 13:23:00

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин