Україна і світ

Вчені назвали нову корисну властивість кави

Вживання кави для людей з хронічною хворобою нирок може знизити ризик передчасної смерті, – у цьому впевнені португальські вчені.

Вчені назвали нову корисну властивість кави

Про це йдеться у матеріалі дослідників, пише журнал Nephrology Dialysis Transplantation.

У дослідженні, яке тривало 12 років, взяли участь майже 5 тисяч осіб, які страждали від ниркової недостатності.

Медики оцінювали щоденний рівень кофеїну, який міститься у каві, чаї та інших безалкогольних напоях, а також контролювали стан здоров’я добровольців, реєструючи всі випадки смерті до цього часу.

За даними вчених, ті, хто отримував 213 грамів кофеїну на добу, знизили ризик передчасної смерті на 22% у порівнянні з тими, хто вживав менше 28,2 мг кофеїну на добу.

Ризик смерті знизився на 26% у тих добровольців, які отримували у середньому 103 мг кофеїну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
14.09.2018
ПОДІЛИТИСЬ НОВИНОЮ:

Close