Україна і світ

У ЗСУ розповіли, як вплине на фронт звільнення острова Нестрига на Херсонщині

Контроль над островом Нестрига значно підвищить якість контроверсійних заходів Сил оборони України.

Про це розповів начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в етері Громадського радіо.

Яке значення має звільнення острова Нестрига

Він зазначив, що говорячи про острів Нестрига, йдеться не про стратегію, а про позиційні бої, тому це більше тактичне значення.

Плетенчук наголосив, що будь-які локації, які не дозволяють ворогу наближатися до наших позицій, мають значення.

– Враховуючи, що зазвичай ворог використовує подібні локації − там насправді багато таких островів на річці Дніпро − для того, щоб підходити ближче, встановлювати той самий міномет, то це у першу чергу важливо для якості контрдиверсійних заходів. Тому так − цю локацію було звільнено від можливої присутності ворога на ній, – сказав він.

Нестрига є останнім у групі невеличких островів, за яким далі йде гирло річки.

– Фактично це наш берег… Насправді такі острови здебільшого болотисті, на мапі його доведеться шукати довго, але він більший, ніж ті населені пукнути, навпроти яких він знаходиться… Певний час він вважався сірою зоною, – додав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня.

deepstate

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що Херсонському напрямку Силам оборони вдалося встановити контроль над островом Нестрига. Він розташований у дельті Дніпра на території Білозерського району Херсонщини.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-29 13:22:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин