Україна і світ

У Силах оборони розповіли про ситуацію біля Часового Яру і спроби ворога обійти місто

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів Дмитро Кожубенко, офіцер секції планування бригади «Рубіж» Національної гвардії України.

За його словами, ворог вже не проводить таких масованих штурмів, як були. Натомість частіше намагається заходити з населеного пункту Іванівське, а також зі сторони Богданівки.

Ворог намагається обійти Часів Яр з двох сторін. Дані станом на 14.05 deepstatemap.live

«Але перейти канал у них не виходить, наші мужні захисники Сил оборони відбивають всі спроби. Противник намагається просто стерти Часів Яр авіабомбами. Дуже велика кількість застосування армійської авіації, що дає можливість противнику подавляти наші вогневі позиції. Також застосовує дрони. Але сили оборони роблять все можливе, щоб утримувати свої позиції», — сказав Дмитро Кожубенко.

Офіцер також розповів, що в районі Часового Яру противник зосередив одні з найпідготовленіших підрозділів з лав десантних військ.

«Також є бригади «шторм z», «шторм б», укомплектовані з ув’язнених. Дані підрозділи часто застосовується як штурмові, тому що їх їм не шкода. Часто їх використовують, щоб виявити позиції або розмінувати територію. У резерві є низка механізованих підрозділів, які ще не задіяні», — додав Дмитро Кожубенко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський повідомив, що на Краматорському напрямку противник не полишає спроб оволодіти містом Часів Яр, продовжує наступальні дії східніше міста. Безуспішно намагається відновити втрачене положення в районі Кліщіївки.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-14 08:11:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин