Україна і світ

у розвідці Британії назвали три причини

Пріоритетне забезпечення окупаційних військ в Україні, зниження купівельного попиту через санкції та глобальне засудження відповідальності РФ за війну – саме ці три фактори, як вважають у розвідці Міноборони Великої Британії, вплинули на місце країни-агресора у світовому рейтингу експортерів зброї.

Падіння експорту російської зброї

Вони проаналізували дослідження Стокгольмського міжнародного інституту дослідження проблем миру (SIPRI) від 11 березня, за даними якого, російський експорт озброєнь впав на 53% у період між 2014-2018 та 2019-2023 роками.

– В результаті Росія опустилася з другого на третє місце у світовому рейтингу експорту озброєнь, – зауважують вони.

Зараз дивляться

Крім того, обсяги експорту зброї з РФ у 2023 році були на 52% нижчими, ніж у 2022 році. Водночас лише 12 країн отримали основні російські озброєння у 2023-му порівняно з 31 країною у 2019-му.

– Зниження, ймовірно, пов’язане з кількома факторами, включаючи пріоритетне постачання РФ техніки для операцій в Україні через постійні втрати на полі бою, а також зниження купівельного попиту через ризик пов’язаних з цим санкцій і глобальне засудження відповідальності Росії за війну, – підсумували у розвідці.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 753-тю добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-17 10:43:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин