Львівський портал

США виділяють 6 млрд доларів на замовлення зброї для України, – глава Пентагону

Очільник Пентагону Ллойд Остін підтвердив, що США виділяють 6 мільярдів доларів на військову допомогу Україні у межах механізму замовлення зброї в американських виробників. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання Контактної групи з питань оборони України 26 квітня, пише Європейська правда.

«Радий також сьогодні оголосити додаткове зобов’язання на суму 6 мільярдів доларів у межах Ініціативи сприяння безпеці України (USAI). Це дозволить нам придбати додаткову допомогу Україні в американської оборонної промисловості», – додав він.

Шеф Пентагону підкреслив, що це – найбільший пакет військової допомоги, про який ми оголосили станом на сьогодні. Він уточнив, що до пакета увійдуть перехоплювачі для систем Patriot і NASAMS, системи протидії дронами, «значна кількість» артилерійських боєприпасів і зенітні снаряди.

Згодом видання, посилаючись на Пентагон уточнило, що саме увійде в пакет на 6 мільярдів доларів.

Оборонне відомство зазначає, що впакет військової допомоги для України входять додаткові боєприпаси для систем Patriot, NASAMS і HIMARS, 155-мм та 152-мм артилерійські снаряди, підривні снаряди та високоточні авіаційні боєприпаси.

Також вказується обладнання для інтеграції західних пускових установок, ракет і радарів з українськими системами ППО, засоби протидії дронам, радіолокаційні станції, протиартилерійські радари, дрони Switchblade та Puma й засоби підтримки українського виробництва дронів.

Крім того, США планують замовити безпілотні авіаційні комплекси, тактичні транспортні засоби для буксирування озброєння та техніки, стрілецьку зброю та патрони до неї й запчастини та технічне обслуговування.

Нагадаємо, що у середу, 24 квітня, президент США Джо Байден підписав законопроєкт, який передбачає більше 60 млрд доларів військової підтримки України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-26 21:48:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин