Україна і світ

США готують Україні пакет допомоги на $1 млрд: що відомо

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги для України на суму $1 млрд, щойно законопроєкт на $60 млрд, ухвалений Палатою представників, підпише президент Джо Байден.

Про це повідомило агентство Reuters, посилаючись на двох неназваних американських чиновників.

Цей пакет допомоги включатиме транспортні засоби, зенітно-ракетні комплекси Stinger, додаткові боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем, артилерійські боєприпаси калібру 155 мм, протитанкові боєприпаси TOW і Javelin.

Зараз дивляться

За словами співрозмовників агентства, пакет включатиме й інше озброєння, яке може бути “негайно використане на полі бою”.

Напередодні Politico, посилаючись на джерела, писало, що пакет для України “буде значно більшим” за попередній, який становив $300 млн. У ньому, за словами співрозмовників видання, також буде бронетехніка, зокрема машини Bradley, Humvee і бронетранспортери M113.

Пакет допомоги від США на понад $60 млрд

У суботу, 20 квітня, Палата представників Конгресу США проголосувала за законопроєкт із питань безпеки, який передбачає надання оборонної допомоги Україні.

Законопроєкт підтримали 311 представників Палати: демократи – 210 голосів, республіканці – 101 голос. Далі законопроєкт має підтримати Сенат і схвалити президент США Джо Байден.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-23 19:00:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин