Львівський портал

Росіяни вдарили по ДніпроГЕС 8 разів

Під час масованої атаки у ніч на 22 березня російські окупанти здійснили відразу 8 ракетних ударів по Дніпровській ГЕС у Запоріжжі. Про це повідомив керівник департаменту протидії злочинам під час збройного конфлікту Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов в етері національного телемарафону.

«Сьогодні Запоріжжя було під наймасованішою атакою і лише по самій ГЕС влучили 8 разів», – сказав він.

За даними Офісу генпрокурора, загалом по Запоріжжю рашисти завдали близько 20 ракетних ударів. В «Укренерго» говорили, що було два прямі влучання у ДніпроГЕС. Наразі відомо про одну людину, яку вбили окупанти на станції.

Внаслідок атак на ДніпроГЕС пошкоджено обидві станції, опору, саму греблю, розбито підкранові балки. В «Укргідроенерго» заявляли, що загрози прориву дамби немає. Втім остаточних висновків фахівці досі зробити ще не можуть.

Однак об’єм пошкоджень, за словами очільника «Укргідроенерго», є «дуже великим». Зокрема, є суттєві втрати реконструйованого й модернізованого обладнання.

Нагадаємо, у ніч на 22 березня Росія здійснила масовану комбіновану атаку, випустивши по Україні 63 дрони та 88 ракет, в тому числі аеробалістичні «Кинджали» та балістичні «Іскандер-М».

Окупанти цілились в енергетичну інфраструктуру. За даними «Укренерго», пошкоджено десятки об’єктів енергосистеми у низці регіонів України. Найгірша ситуація – у Харківській, Одеській, Кіровоградській, Дніпропетровській областях.

Аварійні знеструмлення охопили сім областей, Україна залучила екстрену допомогу з енергосистем Румунії, Словаччини та Польщі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-22 15:47:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин