Львівський портал

Росіяни вбили понад 400 українських спортсменів та тренерів

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україні загинули 456 українських спортсменів і тренерів. Про це Львівському порталу повідомили в Міністерстві молоді та спорту України.

Очільник міністерства Матвій Бідний в інтерв’ю Deutsche Welle зазначив, що кількість загиблих та поранених спортсменів зростає майже щодня.

«Еліта українського спорту сьогодні зі зброєю в руках відстоює нашу незалежність та наше майбутнє. Ми несемо дуже великі втрати», – підкреслив Бідний.

Зокрема, минулого тижня загинув дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Олександр Пелешенко.

«Він посів пʼяте місце на Олімпіаді в Ріо», – зауважив Матвій Бідний.

Крім того, внаслідок російських атак зруйновані понад 500 спортивних об’єктів та 100 об’єктів молодіжної інфраструктури в Україні

Під час офіційного візиту до Брюсселя голова міністерства виступив на засіданнях Ради ЄС у справах молоді та спорту, де європейські колеги висловили «беззастережну» підтримку Україні. Крім того, Бідний провів низку двосторонніх зустрічей, де обговорювалися питання підтримки українського спорту та молоді у часи війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 16:59:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин