Львівський портал

Росія здійснює колосальне ІПСО, а ми спускаємо кошти на телемарафон, – підполковник Литвинчук

Росія здійснює колосальний інформаційно-психологічний вплив на Україну. Нам нівелюють потребу захисту своєї країни, а нав’язують думку, що ми гарматне м’ясо і воюють лише невдахи. Про це в інтерв’ю Львівському порталу повідомив підполковник у відставці, командир 3-го штурмового батальйону 5-ї окремої штурмової бригади, військовий юрист, голова правління громадські організації MindGuard Валентин Литвинчук.

За його словами, для створення останнього ІПСО залучили професійних акторів, які переконують саботувати мобілізацію. Натомість в Україні залишаються проєкти, які не приносять користі, зокрема, мова про національний телемарафон.

«Українцям нівелюють потребу захисту своєї країни, а нав’язують думку, що вони гарматне м’ясо і воюють лише невдахи. Над створенням подібних ІПСО працюють кілька інститутів російських психологів, які здійснюють російський вплив не лише на Україну, а і за її межі. До прикладу, блокада кордону польськими фермерами у Польщі. Орбан і його команда (проросійський прем’єр Угорщини, – ред.) – теж великий російський кейс, в який влито шалені гроші… Лише у 2022 році рашисти офіційно вклали в інформаційно-підривну діяльність проти України 93 млн доларів. А в нас досі на загальнодержавному рівні відсутня національна ідея, якісна українська пропаганда та протидія інформаційно-психологічному впливу противника. Росія вкладає кілька відсотків свого ВВП в ці процеси, а ми спускаємо кошти на телемарафон, який не дає результату», – повідомив Валентин Литвинчук.

Він також зауважує, що росіяни виривають правду із контексту та поширюють відверту брехню, і Україна має цьому протидіяти.

«Цифрова армія рашистів у мережі величезна. Але ми також напрацьовуємо кейси, щоб їм протистояти навіть на рівні штучного інтелекту і фільтрувати потік цієї інформації. Росіяни прописують цілі покрокові інструкції поширення і коментування ІПСО. Вони виривають правду із контексту та поширюють відверту брехню. Аналогічно ми протистоїмо ботофермам та кампаніям із блокування проукраїнських телеграм-каналів – додав Валентин Литвинчук.

Детальніше читайте у інтерв’ю Львівського порталу: «Ворога знищує не техніка, а людина, яку треба навчити»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-18 13:55:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин