Україна і світ

РНК-вакцину проти раку мозку успішно випробовували на людях – дослідження

РНК-вакцину проти гліобластоми, агресивної форми раку мозку, успішно випробували на чотирьох пацієнтах. ЇЇ розробляли і випробували в Університеті Флориди, що в США.

РНК-вакцина проти раку: ефективність

Під час клінічних досліджень було виявлено, що препарат сприяє активації імунних клітин для виявлення та боротьби з раковою пухлиною.

Після введення вакцини почалась імунна відповідь. Впродовж декількох годин спостерігалось значне збільшення протизапальних білків.

Зараз дивляться

Доктор Еліас Саюр з Університету Флориди говорить, що менше ніж через 48 годин пухлини перетворювалися з ʺхолоднихʺ на дуже активних.

Пацієнти, яким вводили РНК-вакцини прожили без прогресування онкології вісім та дев’ять місяців. Це значне покращення порівняно зі звичайними протоколами лікування.

Як працює вакцина проти раку

Небезпека гліобластоми в тому, що пухлини дуже ефективно захищені від імунної системи. Науковцям вдалося ʺнавчитиʺ препарат обходити цей захист. Тому засіб має не лише протипухлинну дію, а й працює, як імуномодулятор.

Зараз дослідники намагаються встановити оптимальні дозування та режими введення вакцини для досягнення максимальної ефективності та уникнення побічних ефектів.

Джерело: Cell

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-05-03 11:24:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин