Україна і світ

Пропозиція Джонсона щодо допомоги Україні: реакція Білого дому

Білий дім все ще чекає, щоб побачити деталі пропозиції спікера Палати представників США республіканця Майка Джонсона, перш ніж ухвалити рішення.

– Важливо, щоб наші союзники, такі як Україна та Ізраїль, які перебувають під прицілом, буквально під прицілом, якнайшвидше отримали необхідну безпекову допомогу, — сказав Кірбі, пише The Hill.

Він зауважив, що на перший погляд справді здається, що пропозиція спікера Джонсона допоможе у питанні наданні допомоги Україні, Ізраїлю, а також виокремлення необхідних ресурсів для Індо-Тихоокеанського регіону для широкого спектру непередбачених ситуацій там.

– На перший погляд це виглядає так, ми просто хочемо отримати більше деталей, – зауважив він.

Зараз дивляться

Пропозиція Джонсона щодо допомоги Україні

У Палаті представників 15 квітня Джонсон висунув пропозицію щодо окремих законопроєктів про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню.

План спікера полягає в тому, щоб спочатку ухвалити процедурні правила, які регулюють усі чотири законопроєкти – Україна, Ізраїль і Тайвань, і четвертий щодо пріоритетів національної безпеки.

На пропозицію Джонсона відреагував президент України Володимир Зеленський та заявив, що його схвалення свідчитиме про чисту політику перед виборами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-16 23:29:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин