Львівський портал

Помер письменник і публіцист Дмитро Капранов

У вівторок, 16 квітня, у віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист і громадський діяч Дмитро Капранов. Про це повідомили на сторінці братів Капранових у соцмережах.

«Друзі, в нас біда. Сьогодні зранку раптово помер Дмитро», – йдеться у повідомленні.

Деталі про чин похорону обіцяють сповістити згодом. Що стало причиною раптової смерті Дмитра Капранова, наразі не відомо.

Довідково: брати-близнюки Капранови (Віталій та Дмитро) – відомі українські письменники, видавці, публіцисти та громадські діячі. Засновники видавництва «Зелений пес», яке випускає сучасну художню літературу, зокрема для дітей.

Віталій та Дмитро народились 24 липня 1967 року Дубоссарах (Молдовська РСР). Дитинство провели в Очакові на Миколаївщині, вищу освіту здобували у російському Свердловську та в Москві.

Kapranovs brothers 14 09 2013 01

На початку 1990-х брати Капранови видавали в Москві українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати». Тоді ж почали писати свою першу книжку «Кобзар 2000». Над нею вони працювали 10 років, а завершили роботу вже у 1998 році у Києві, коли повернулися в Україну. Оскільки брати Капранови не змогли видати свою книгу, вони вирішили створити власне видавництво.

Засновники першого конкурсу української гостросюжетної літератури «Золотий Бабай», а також низки сатиричних відзнак, серед яких – «Золотий намордник» (за перше місце в рейтингу державного хамства) та «Золотий ошийник» (за перше місце в рейтингу іноземного хамства, присуджується посольству чи консульству за результатами інтернет-голосування.

Із 2019 року також ведуть активну блогерську діяльність, адже створили YouTube-канал «імені Т. Г. Шевченка», який присвячений історії України.

Із початку повномасштабного вторгнення РФ брати Капранови боролися з окупантами зі зброєю в руках у Києві в лавах полку «Азов».



Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-16 14:29:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин