Львівський портал

Окупанти обстріляли Чернігівщину касетними боєприпасами, є поранені

Російські загарбники обстріляли Сновську громаду на Чернігівщині касетними боєприпасами, троє поранених. Про це повідомив очільник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

«Сьогодні близько 11 години ворог завдав масований удар касетними боєприпасами по Сновській громаді», – йдеться в повідомленні.

Попередньо трьох мирних мешканців поранено. Пошкоджено будинки, авто, цивільну інфраструктуру.

Зазначимо, що зброя з касетними зарядами є найбільш небезпечною саме для цивільного населення, адже по землі розлітаються тисячі невеликих боєприпасів. Частина з них вибухає не відразу, тому через це травмуються й навіть можуть загинути більше мирних людей.

Російська армія періодично гатить по прифронтових територіях касетними боєприпасами. Внаслідок таких обстрілів зачасту є жертви серед цивільного населення. Востаннє це було у середині лютого, коли на Донеччині після застосування такого типу зброї загинула людина, ще двоє дістали поранення.

Або, наприклад, влітку торік окупанти обстріляли касетними боєприпасами озеро у Костянтинівці Донецької області, де якраз відпочивали люди. Загинули троє людей, серед них – двоє дітей, ще шестеро отримали поранення.

При цьому президент РФ Владімір Путін публічно запевняє, що його військові не використовують касетні боєприпаси в Україні.

Нещодавно стало відомо, що росіяни хочуть виробляти крилаті ракети, заповнені касетними зарядами.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-13 14:23:28

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин