Україна і світ

На Харківщині влада ухвалила рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт

Олег Синєгубов. Джерело фото: t.me/synegubov

У Харківській області місцева влада ухвалила рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це йдеться в повідомленні очільника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова.

За його словами, 13 травня відбулось засідання Ради оборони області за участю керівників військових підрозділів, силових структур, начальників місцевих адміністрацій та структурних підрозділів ХОВА.

«Перше питання — ситуація на фронті, зокрема і Вовчанському напрямку. Ще раз наголосив на важливості комунікації усіх військових підрозділів та органів влади на місцях: дій мають бути оперативні та злагоджені», — йдеться в повідомленні.

«Друге — евакуація цивільного населення. Сьогодні ухвалили рішення про примусову евакуацію дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Мова йде про 113 дітей прикордонних громад  Богодухівського, Куп’янського та Ізюмського районів. За власним бажанням виїхали лише 9 дітей з опікунами Вовчанської громади», — додав Олег Синєгубов.

За його словами, залишається актуальним питання мобілізації.

«Тримаємо динаміку показників», — наголосив очільник Харківської ОВА.

Як повідомляла АрміяInform, станом на 13 травня 2024 року з прикордоння Харківщини евакуювали понад 1700 цивільних.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

12 травня 2024 року Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що цього тижня обстановка на Харківщині суттєво загострилась.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-05-13 16:31:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин