Україна і світ

Ілля Ковтун виграв два золота на чемпіонаті Європи 2024

Український гімнаст Ілля Ковтун виборов дві золоті медалі на чемпіонаті Європи зі спортивної гімнастики в італійському Ріміні. Він піднявся на найвищу сходинку п’єдесталу у вправах на паралельних брусах та у вправі на перекладині.

Ковтун взяв дві золоті медалі на Євро-2024

Спершу 20-річний Ковтун показав найкращий час у кваліфікації в обох дисциплінах, а у фіналі змагань зумів зберегти лідерство.

У вправах на паралельних брусах Ковтун випередив кіпріота Маріоса Георгіу та Ное Зейферта зі Швейцарії. У вправі на перекладині п’єдестал з українцем розділили литовець Роберт Творогал та кіпріот Маріус Георгіу.

Зараз дивляться

Зазначимо, що Ковтун став третім українським гімнастом в історії, що здобув два особистих золота на чемпіонаті Європи в один рік. Раніше це вдалося Олександру Берешу та Олегу Верняєву.

На медалі у вправах на паралельний брусах також претендував українець Назар Чепурний, але він закінчив змагання на шостій позиції. Водночас 21-річний українець став бронзовим призером в опорному стрибку.

Першу нагороду серед українців на Євро-2024 зі спортивної гімнастики здобув Олег Верняєв у багатоборстві – він став срібним призером змагань.

Чоловічий чемпіонат Європи у Ріміні триватиме до 28 квітня. А вже від 2 до 5 травня тут же відбудеться жіноче Євро-2024 зі спортивної гімнастики.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-28 11:31:04

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин