Україна і світ

Графіки обмежень світла на підприємствах навесні-влітку: в Укренерго назвали умови

Споживачі електроенергії у споживчих масштабах можуть бути переведені на графіки обмежень за умов виникнення дефіциту в енергосистемі під час проведення ремонтної кампанії мереж.

Після російських атак і виведення з ладу генерації все більшу кількість потужностей підлягають ремонту протягом весни та літа.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова НЕК Укренерго Володимир Кудрицький.

Зараз дивляться

— Іноді дефіцит навіть може перевищувати фізичну здатність української енергосистеми імпортувати електрику з Європи. У такій ситуації скільки б ми не попросили аварійної допомоги і скільки б не залучили імпорту, цього все одно може не вистачити, – пояснив він.

Саме тому, за словами керівника підприємства, можуть бути застосовані обмеження споживачів як додатковий засіб для збалансування енергосистеми.

Обмеження для населення

При цьому Кудрицький наголосив, що в Укренерго поки що не розглядають застосовувати обмеження електропостачання населенню.

— Це не стосується, на жаль Харкова, де є своя особлива ситуація із пошкодженням практично всіх енергооб’єктів міста. Однак у решті регіонів ми не плануємо залучати побутових споживачів до обмежень, – резюмував він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 19:47:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин