Львівський портал

Ексдружина Дубневича хоче землю в центрі Львова

Ексдружина нардепа Ярослава Дубневича Наталія хоче оформити оренду земельної ділянки фактично під ТРЦ «Роксолана» на площі Соборній, що в зоні ЮНЕСКО. Останні десять років вона не платила за користування землею, тож Львівська міськрада відсудила заборговані кошти. Про це повідомляє Львівський портал.

На сесії 16 травня депутати Львівської міськради дозволили Наталії Дубневич розробити проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,032 га на пл. Соборній, 12-А для обслуговування нежитлового будинку з офісними приміщеннями, аптекою та кафе.

Це є пам’ятка архітектури площею 1339 м кв, яка належить Наталії Дубневич. Відразу по сусідству розташований ТРЦ «Роксолана», що теж є її спільною з донькою власністю.

Сама ділянка розташована в буферній зоні ЮНЕСКО, її з 2004 року орендує у міста Наталія Дубневич. У 2014-му термін дії оренди завершився, втім договір не було продовжено.

Як кажуть у Львівській міськраді, до 2023 року Наталія Дубневич продовжувала користуватись цією земельною ділянкою, незважаючи на відсутність нового договору. Тому мерія через суд змусила її сплатити майже 65 тисяч грн «безпідставно збережених коштів».

Тепер Наталія Дубневич офіційно звернулась у Львівську міськраду, аби оформити новий договір оренди. Після розроблення відповідного проєкту землеустрою ділянку мають перевести до категорії земель історико-культурного призначення, як цього передбачає законодавство. Термін оренди та плату депутати ще мають визначити згодом на одній з наступних сесій.

image 3

Зазначимо, нардеп Ярослав Дубневич розлучився зі своєю дружиною Наталією Дубневич влітку 2021 року і поділив частину спільного майна. Вже на той момент, як відомо, він був фігурантом кримінального провадження про розкрадання 93 млн грн «Укрзалізниці».

Крім того, Ярослава Дубневича підозрюють у заволодінні газом на 2,1 млрд грн. У межах цієї кримінальної справи НАБУ оголосило його у розшук, але коли політика не знайшли, то заочно арештували.

У Центрі протидії корупції кажуть, що Ярослав Дубневич утік з України. 8 жовтня 2023 року Дубневич перетнув кордон Румунії з Угорщиною, подальше його місцезнаходження невідоме. При цьому як саме він перетнув український кордон, неясно, адже даних про це в системі немає.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 16:40:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин