Львівський портал

Ексчиновник МО Лієв залишився без запобіжного заходу, – Transparency International

Активісти заявили, що колишній посадовець Міністерства оборони Олександр Лієв залишився без запобіжного заходу. Його підозрюють у розкраданні майже 1,5 млрд гривень на закупівлі боєприпасів для війська.Про це повідомила громадська організація Transparency International Ukraine.

Ще 12 лютого Олександра Лієва взяли під варту з 50 млн грн застави, за місяць відпустили додому під особисте зобов’язання, але 9 квітня АП ВАКС скасувала це рішення, Лієв, утім, не повернувся в СІЗО, оскільки термін тримання під вартою закінчився 8 квітня. Фактично він залишився без запобіжного заходу.

«17 квітня ВАКС повторно розглядав клопотання захисту про зміну запобіжки, але потреба в цьому за час уже відпала, тому суд залишив клопотання без розгляду», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Олександр Лієв є одним із фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання майже 1,5 млрд грн на снарядах для ЗСУ. Контракт із постачальником, підприємством «Львівський арсенал», Міноборони уклало у серпні 2022 року, сплатило кошти, але жодного боєприпасу у військо так і не надійшло.

Цьогоріч наприкінці січня підозри оголосили Олександру Лієву, який на момент оборудки був керівником департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міноборони, чинному зараз очільнику цього департаменту Томасу Нахкуру і керівнику «Львівського арсеналу» Юрію Збітнєву.

На початку лютого Олександр Лієв заявив, що публічно пройде поліграф, щоб довести свою невинуватість. Втім він «провалився» на одному питанні, яке стосувалось вказівок від керівництва.

Сам Лієв раніше відзначився тим, що підтримав окупацію Криму. З Міністерства оборони його звільнили у лютому 2023 року.

12 лютого 2024 року Лієва взяли під варту.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-04-17 20:35:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин