Україна і світ

Данія підписала з Україною безпекову угоду

У пʼятницю, 23 лютого, у Львові президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністрка Данії Метте Фредеріксен підписали Угоду про співробітництво у сфері безпеки та довгострокову підтримку між Україною та Данією.

Безпекова угода України та Данії

У 2024 році військова підтримка Данії становитиме щонайменше 1,8 млрд євро.

Крім того, Данський Фонд на підтримку України виділив 8,5 млрд євро на поточну підтримку нашої держави у 2023-2028 роках.

Зараз дивляться

В рамках угоди Данія підтримуватиме майбутнє членство України в ЄС і НАТО, співпрацювати в галузі оборонної промисловості, у сфері розвідки, кібербезпеки, відновлення України, а також питанні санкцій та притягнення агресора до відповідальності.

Данія як співголова Коаліції військово-повітряних сил (AFCC) та учасник Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони підтримуватиме зусилля із забезпечення цілісного потенціалу F-16 через Коаліцію військово-повітряних сил (AFCC), зокрема шляхом надання винищувачів, боєприпасів, тренажерів та навчання, а також роблячи внесок у довгострокове обслуговування винищувачів і створення належних умов в Україні.

Володимир Зеленський, Україна-Данія

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-02-23 14:34:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин