Україна і світ

Чому не варто їсти багато морепродуктів

Чому не варто їсти багато морепродуктів

Надмірне вживання морепродуктів може негативно впливати на здоров’я, адже така їжа здатна акумулювати у собі небезпечні хімічні речовини.

Про це заявили вчені з Баптистського університету Гонконгу, передає “Країна здоров’я”.

З їх слів, потрапляння таких хімікатів в людський організм може призвести до розвитку безпліддя і онкологічних хвороб.

Вони з 2013 року збирали зразки морської води у 30 регіонах на узбережжі Гонконгу та досліджували організми морепродуктів з семи ферм (риба, креветки, устриці тощо).

via GIPHY

У всіх зразках морської води і морепродуктів виявили сліди потенційно небезпечних хімічних субстанцій. Зокрема, мова йде про фільтри ультрафіолетової радіації, присутні в сонцезахисних засобах для абсорбування або блокування сонячного випромінювання.

Найвища концентрація ультрафіолетових фільтрів у морській воді і морепродуктах виявилась поруч з ділянками пляжів і системами каналізації.

Такі хімічні речовини викликають аномалії і високу смертність у зебрових рибок, чия генетична структура схожа до людської. Тож потрапляння сонцезахисної косметики у морську воду може бути дуже для здоров’я людей, провокуючи різні відхилення у роботі організму.

via GIPHY

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров’я.

Джерело Телеканал новини «24»
10.10.2018
ПОДІЛИТИСЬ НОВИНОЮ:

Close