Україна і світ

Чи правда, що сире мʼясо допоможе прибрати синець під оком – відповідь лікаря

Існує кілька цілком народних теорій стосовно того, що сирий яловичий стейк може допомогти позбутися синця під оком чи навіть зняти запалення. Начебто гнучкий холодний компрес зі свіжого м’яса має якісь неймовірні цілющі властивості.

Краще на грилі, ніж під оком

Офтальмолог Адріан Елферсі з Charlotte Eye Ear Nose & Throat Associates категорично це заперечує.

Він намагається переконати прихильників цих методів в протилежному за допомогою іронії.

Зараз дивляться

– Стейк найкращий на грилі, а не на обличчі, – стверджує офтальмолог.

Він наголошує, що для компресів розумніше використовувати тканину. Протягом першого дня, як з’явився набряк чи синець, прикладати чисті холодні компреси на 10 хвилин щогодини, потім можна переходити до теплих компресів, поки набряк не спаде.

Підійдуть і кілька кубиків льоду, загорнутих у чистий рушник.

Що ж стосується м’яса, то Елферсі наголошує, навіть справді хороший якісний і свіжий стейк може містити бактерії на своїй зовнішній поверхні, такі як кишкова паличка. Вона може потрапити вам в очі. Тоді недолуге лікування обернеться грізною додатковою інфекцією.

Сире м’ясо – пастка для паразитів

Але. Дійсно є випадки, коли вдаються до допомоги сирого м’яса, щоб вилікувати пацієнта.

Це шокуючий метод. Але дуже дієвий.

Мова йде про допомогу хворим на фурункулярний міаз. Це паразитарна хвороба, коли личинки мух потрапляють у тканини чи порожнини людського організму, зокрема і в слизову оболонку оцей, і оселяються там.

Міаз поширений в тропічних країнах Африки, Південної Америки, Мексики, США, зустрічається також на Кавказі і в Казахстані та дуже зрідка в Україні.

Так от для того, щоб виманити з-під шкіри і з м’язів мерзенні личинки існує один давно відомий місцевим лікарям метод. Вони прикладають скибочку бекону чи сирого яловичого стейка поверх шкіри над місцем, де приховалися личинки. Ці створіння самі виповзуть назовні на запах м’яса. І видалити їх буде нескладно.

Джерело: IFL Science

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-26 17:29:17

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин