Україна і світ

Буданов анонсував нові атаки і рейди не територію Росії

Атаки російських добровольців і безпілотників на територію Росії триватимуть, оскільки Україні необхідно знизити ворожий потенціал.

Про це начальник Головного управління розвідки (ГУР), генерал-лейтенант Кирило Буданов розповів в інтерв’ю The Washington Post.

Нові атаки по Росії

За прогнозами Буданова, Росія знову піде у великий наступ у червні, щоб спробувати захопити всі Донецьку і Луганську області. Потім, вважає начальник ГУР, росіяни зосередяться на листопадових виборах у США та їхніх наслідках.

Зараз дивляться

В інтерв’ю американському журналісту Буданов каже, що до інавгурації президента США росіяни “намагатимуться отримати якомога більше територій Донецької та Луганської областей”, можливо, сподіваючись, що переобраний президент Дональд Трамп зможе ратифікувати їхні здобутки.

Щоб протистояти росіянам, Буданов планує більше атак через кордон з боку російських добровольців, які діють всередині Росії, а також більше атак за допомогою безпілотників.

Ми запропонували план, спрямований на зниження російського потенціалу. Він охоплює безліч аспектів, таких як військова промисловість… критично важливі військові об’єкти, їхні аеродроми, командні пункти, – пояснює головний розвідник.

Метою буде демонстрація того, що президент РФ Володимир Путін не може “захистити населення від проникнення війни в Росію”, додає Буданов.

– Коли ви сидите, скажімо, у Санкт-Петербурзі і бачите війну тільки по телевізору, ви завжди будете її підтримувати. … Але люди починають нервувати, коли якийсь об’єкт (вибухає, – Ред.) поруч із їхнім будинком, – каже він.

Кирило Буданов показав інтерв’юеру в телефоні зображення з Telegram-каналу, на яких російські мирні жителі в місті Бєлгород оглядають пошкодження місцевих будівель. За його словами, більшу частину руйнувань спричинили вибухи від випущених росіянами зенітних ракет С-300 по українських безпілотниках, а не самі безпілотники. Однак травмувальний вплив на населення був однаковим.

– Насправді шкода, завдана цими (зенітними, – Ред.) ракетами, набагато вища, ніж шкода, яку потенційно міг би завдати безпілотник, – пояснив начальник ГУР.

Буданова також запитали, чи продовжаться українські атаки на території Росії, на що він, як пише Washington Post, з легкою посмішкою відповів: “Сподіваюся, що так”.

Атаки по Росії

З початку 2024 року Україна посилила атаки по російських нафтопереробних заводах (НПЗ), використовуючи при цьому далекобійні безпілотники. Лише за кілька місяців було здійснено 13 успішних операцій зі зниження потенціалу російської економіки, вражаючи НПЗ на ворожій території, заявляв голова СБУ Василь Малюк.

Також у березні було здійснено масштабні рейди на територію РФ силами кількох підрозділів росіян, які воюють на території України. На територію ворога зайшли сили Російського добровольчого корпусу (РДК), а також легіону Свобода Росії (ЛСР) та інших добровольчих сил, які воюють на боці офіційного Києва проти режиму російського диктатора Володимира Путіна.

Джерело: The Washington Post

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-04-18 00:56:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин