Львівський портал

Австрія створила фонд на 500 млн євро для підтримки інвестицій в Україну

Австрія створила фонд на 500 мільйонів євро для підтримки своїх експортерів та інвесторів в Україні. Про це повідомляє hromadske з посиланням на австрійське Міністерство фінансів.

Відомство наголосило, що російські атаки роблять «будь-який бізнес з українськими компаніями надзвичайно ризикованим» для австрійських експортерів та інвесторів. Тому міністерство створило умови для підтримки австрійського експорту в Україну.

Допомога здійснюється через спеціальний ризикоорієнтований інструмент, який передбачає надання 500 млн євро протягом наступних 5 років для підтримки бізнесу в Україні.

Міністр фінансів Магнус Бруннер наголосив, що окрім внутрішньої економіки, українське населення та економіка виграють від австрійської підтримки експорту, оскільки країна активно сприяє відбудові України.

Глава Мінфіну каже, що Австрія забезпечить «життєво важливі для України інвестиції». Зокрема, йдеться про постачання питної води та тепла, убезпечення та реконструкцію транспортного сектору з дорогами, мостами й залізничною інфраструктурою, а також спільні майстерні для автобусів, трамваїв і поїздів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-16 19:14:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин