Львівський портал

Агент ФСБ готував ракетні удари по Рівному

У Рівному спіймали російського агента, який збирав координати для ракетних атак РФ. Про це Львівському порталу повідомили в СБУ.

Ворожий агент на власному авто об’їжджав Рівне та фіксував на камеру мобільного телефона можливі локації Сил оборони. Таким чином він сподівався розвідати місця розташування потенційних цілей, у тому числі військових шпиталів.

Спецслужби завчасно отримали інформацію про розвідувальну активність агента і поетапно задокументували кожен його крок. Це дозволило убезпечити пункти дислокації Сил оборони і на «гарячому» затримати фігуранта, коли він проводив дорозвідку поблизу українських захисників.

В автомобілі затриманого вилучено ґаджет, на який він приховано знімав військові обʼєкти Сил оборони.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився уродженець тимчасово захопленого Криму. Він уже тривалий час проживав у Рівному, де займався міжнародними перевезеннями комерційних вантажів.

440871887 810579954502250 298074141865638754 n

До початку повномасштабної війни чоловік регулярно відвідував український півострів, де залишились його родичі. Під час однієї з таких поїздок фігуранта завербувала співробітниця окупаційного «управління ФСБ в Криму та м. Севастополь».

Після 24 лютого 2022 року вона дистанційно «активувала» свого агента для проведення розвідувально-підривної діяльності на користь Росії.

Крім наведення російських ракет на територію Рівненщини, він також відслідковував рух військових колон із важкою технікою ЗСУ по автотрасах західного регіону.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому загрожує довічне ув’язнення.

Зловмисник перебуває під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-13 10:26:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин